fdsfds

Свържи се с нас

Как да изберем подходящ климатик?

Полезни съвети за това как да изберете подходящия климатик

ЦЕЛЗИ ООД ще обърне внимание на една много дискутирана тема, а именно – как да изберем подходящ климатик за нашия дом. Зимата отново наближава и ако във Вашите планове е заложено да купите климатик сте на правилното място. Подготвили сме ви 8 съвета, според които да изберете машината, която да Ви топли, но преди да ги научите, Ви напомняме да проучвате задълбочено преди да взимате решения за подобен тип инвестиция. Сумата не е малка, а и климатика не е нещо, което можете да замените на следващия ден ако не ви харесва. Ето какво трябва да знаете преди да купувате:

Най-важно –Това е климатика да бъде – инверторен, защото е от 30% до 50% по-икономичен от конвенционалните. По-ефективно достига зададената температура. В пъти по-тих е и създава по-голям комфорт при работа.

Капацитет на охлаждане и отопление

Капацитета на климатика при охлаждане и отопление трябва да бъде съобразен с размерите на помещението и какъв енергиен клас е той. Стремете се към високия клас А. Имайте предвид, че А+++ е най-високо ефективния клас. По този начин си осигурявате по-ниски сметки за електроенергия. И въпреки, че ще инвестирате малко повече, в дългосрочен план Вие ще спестите пари. В днешни времена високия клас климатици са над 5 пъти по-ефективни от ел. печки за отопление.

Допълнителни опции и фунции на климатиците

Климатиците с допълнителни функции и екстри, като сензори за движение, нощен режим и подобни могат да бъдат още по-ефективни и икономични.

Как да изберете климатик според цената

Сега, най-интересното – цена. Цената винаги е отправна точка при вземането на решение, какъв климатик да се закупи. Ниската цена винаги е била привлекателна, но естествено в повечето случаи не винаги е най-добрия вариант. Същото се отнася и за климатици с прекалено висока цена. Тези с ниска цена са от по-нисък клас на ефективност, качество, издръжливост и живот и създават повече проблеми във времето. С първоначалната инвестиция, дори тя да е голяма, си спестявате пари от постоянни ремонти, поддръжка, електричество или замяната му. Колкото и блестяща да е рекламата, ако климатикът е евтин, той няма как да е с високо качество това е Закон.

Монтаж на климатика

Инсталацията трябва да бъде изградена от монтажен специалист със сертификати за тази дейност, защото тя до голяма степен определя колко дълго ще работи климатика. Винаги проучвайте фирмите, които предлагат тези услуги и не залагайте на най-евтиния монтаж, защото в тези случаи монтажа не се извършва по процедура и гаранцията може да не бъде зачетена.

Поддръжка на климатика

Изберете климатик, който е лесен за поддръжка. Хубавото е, че повечето модерни климатици са удобни за поддръжка, като почистване на филтри и т.н.

Гаранция на новия климатик

Всички климатици имат минимална гаранция от 2 години, някои марки предлагат и повече. Допълнително е добре да ви обслужва лицензиран сервиз за дадената марка климатик. Още по-добре е, ако фирмата, която ви е продала и монтирала климатика, изпълнява сервизни услуги. Така си спестявате време, когато имате нужда от помощ.

Зимният сезон наближава и ако сте човек, който иска да се топли с климатик, се надяваме да сме ви помогнали с нещо. Ако не сте – се надявам да е било образователно.

За повече полезни съвети последвайте ни в социални мрежи.

Търсачка: