fdsfds

Свържи се с нас

Историята на италианската компания Maxa Air Conditioning

Кои са MAXA ?

MAXA e компания основана през 1992 г. в Италия и от 1996 г. се занимава с екологичен комфорт чрез проектиране, производство и разпространение на продукти за отопление и климатизация.
Основана от Лучано Фероли и впоследствие преминала под управлението на тримата му синове, превръщайки се в S.p.a. през 2005 г. Maxa Air Conditioning е една от 5-те най-добри италиански компании, способни да проектират, разработват и произвеждат продукти за отопление и климатизация.

От първите им стъпки на продажба на конкурентен пазар, сега присъстват на територията на цяла Италия и в още 24 европейски страни включително и България, повече от 350 сервизни центъра работят с MAXA, за да предоставят бърза и ефективна помощ.
С 8 производствени линии отговарят на нарастващото търсене на инверторни термопомпи както на италианския, така и на чуждестранния пазар. Продуктовата гама се характеризира с мощност до 350 kW, най-високата предлагана на пазара. Maxa присъства и на пазара за климатизация от 30 години, като започва своя подход към този пазар през 1992 г. Гамата от продукти включва обширни решения за жилищна, търговска и третична климатизация. Ние се гордеем, че предлагаме една от най-широката гама висококачествени продукти на европейския пазар, благодарение на непрекъснатите иновации и въвеждането на нови продукти, за да задоволим нуждите на пазара.

Мисията на MAXA е да гарантира комфорта на околната среда и благосъстоянието на хората чрез предоставяне на модерни решения за отопление и климатизация, като присъстват там, където се изисква висококачествена климатизация, от студен климат до тропически температури.

Към днешна дата MAXA се превърна във водеща компания на италианския и европейския пазар, не само за жилищна и търговска климатизация, но и за производството на високоефективни инверторни термопомпи.
Производствената дейност, започнала през 2011 г., днес на италианския пазар е между първите 5 компании, които произвеждат инверторни термопомпи и сред първите 15 в сектора на битовата климатизация. В жилищния и търговския сектор термопомпите въздух/вода са изключително гъвкави и проектирани да произвеждат топла вода за отопление на околната среда и санитарни нужди.
Жилищна гама се характеризира с максимална мощност до 35 kW, с икономия на енергия до 30% в сравнение с другите продукти. Новото разширяване на производствения им обект и непрекъснатите инвестиции в научни изследвания позволяват да разширят продуктовата гама и да предложат решения и за индустриалния и третичния пазар с охладители въздух/вода и термопомпи от 40 до 350 kW.

Централата на компанията се намира в Arcole, провинция Верона, в която освен офисите има около 7 000 m2 склад за готови продукти и резервни части, към които се добавят 7 800 m2 площ, предназначена за производство. В момента се разширява и производството с още 4 000 м2.

Осем производствени линии отговарят на непрекъснато нарастващото търсене на инверторни термопомпи в жилищния и индустриалния свят, както и реализацията на широка гама водни охладители до 1000 kW, резултат от комбинацията от качество на използваните компоненти и иновацията, която винаги ги е отличавала. Двете климатични камери, разделени на 2 единици, които могат да се активират поотделно от последно поколение с максимална тестова мощност до 800 kW, ни позволява да извършват функционални тестове както при пълно, така и при частично натоварване съгласно EN14511 и EN14825, също нощ без оператор, за оптимизиране на работата на машината при работа в климатични условия от -25C до +55C.

Също така складовата част е включена в по-нататъшно разширение с още 2200 палетни места и две нови зарядни станции за запалими газове. Компанията е възприела методологията LEAN в производствения процес с последващо подобрение и в системата за транспортиране на компоненти чрез Milk-run и управлението Kanban за оптимизиране на потреблението на компонентите.

 

Търсачка: