fdsfds

Свържи се с нас

5 полезни съвета как да пестим пари от климатика

Профилактика на климатика

Обърнете се към специалист, който може да направи обстойна профилактика на климатика Ви. Трябва да се уверите, че всичко по климатика Ви е изрядно.

Зададена температура

Когато задавате температура от дистанционното, вие не задавате температурата нa въздуха, която климатика вкарва в стаята, а задавате температурата, която трябва да се достигне в помещението, в което работи.
Когато задавате желаната температура през дистанционното на различни режими желателно е да зададете 22-24 градуса по този начин климатика Ви не се затормозява и достига бързо до целевите темпператури.
Ако настроите климатика си примерно на 17 градуса на охлаждане и помещението ви не е добре изолирано, то климатика ви ще работи на пълна мощност и може да не ги достигне, по този начин се вдига и консумацията на електроенергия. Същото се случва и в обратния случай, ако зададете 30 градуса на отопление и отново нямате добра топлоизолация. Имайте предвид, че всеки градус е 6% от консумацията на електричество.

Постоянна работа

Климатика е създаден да поддържа температурата в помещението, това означава, че е най-ефективен, когато не се спира, когато се пусне на даден режим. Когато климатика охлади / отопли стените тогава на него ще му е нужно малко усилие да поддържа зададената температура. Както споделихме в предходната статия “Как да изберем подходящия климатик”
Аналогията можем да направим с карането на кола, постоянната скорост и поддържането на едни и същи обороти водят до икономии.

Автоматична скорост

Ако разполагате с опция на дистанционното на климатика, която ви дава възможност да управлявате вентилатора на климатика, задайте му режим АУТО, така самия климатик определя с каква скорост да върти перката на вентилатора и по този начин се намалява консумацията на електроенергия.

Почистване на филтрите на климатика

Почиствайте филтрите на климатика си, по този начин отново спестявате допълнителните усилия, които полага климатика. Това се препоръчва да се прави по минимум един път на два месеца.

 

Последвайте ни в социалните мрежи, където ще можете да следите нашия блог и новите статии, с които ще сме Ви полезни в бъдеще. Следващия път ще разкажа малко повече за термопомпите, които стават все по-известни и все по-търсени на пазара поради тяхната енергийна ефективност.

Търсачка: